Kesätapaaminen

  • la 8.6.2024
  • Fiskars

Sukuyhdistys on alustavasti suunnittelemassa kesäkuulle tapahtumaa, jossa tutustutaan Fiskarsin alueeseen ja ruukin historiaan. Tapahtumaa on kaavailtu kesäkuun alkupuolelle ja sen sisältönä on opastettu kierros liittyen Fiskarsin historiaan ja suvun yhteyksiin siihen. Kierroksen jälkeen nautitaan yhteinen lounas, jonka jälkeen voi omatoimisesti jatkaa alueen kiertelyä. Myös Antskogissa vierailua voi suositella.

Tapahtumaan voi virittäytyä hyvissä ajoin lukemalla Kristiina Vuoren romaanin Kesytön liekki. Kirja kertoo ajasta, jolloin Fiskars-yrityksen perustaja Peter Thorwöste oli jo edesmennyt ja hänen puolisonsa Elin Såger - pariskunta oli Vitikkalan suvun esivanhempia - jatkoi yrityksen johdossa, asuen lähistöllä Antskogin ruukissa. Kirjassa esiintyy historiallisia henkilöitä ja vaikka tapahtumat sinänsä ovat enimmäkseen kuvitteellisia, kirjailija on perehtynyt tarkasti ruukkielämään ja kuvaa sitä elävästi.

Kun tilaisuuden järjestäminen on varmistunut ja aikataulu lyöty lukkoon, tiedotamme siitä tarkemmin täällä sekä sähköpostitse niille, joiden sähköpostiosoite on sukusivuston jäsenrekisterissä.