Rauma 2013

Vitikkalan suvun sukujuhla ja sukukokous pidettiin Raumalla kaksipäiväisinä kesäkuussa 2013. Sukukokouksen teemana oli suvun nykypäivän vaikuttajat Rauman talouselämässä. 
Sukutapaaminen alkoi tehdasvierailulla Paasikiven perheen omistaman Oras Oy:n Raumalla sijaitsevilla tuotantolaitoksilla, missä Oraksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Paasikivi ja muut oraslaiset esittelivät tehdasta. 
Perjantaina illalla tutustuttiin Rauman tunnelmalliseen Merimuseoon, jossa tehtiin opastettu kierros ja nautittiin illallinen.  Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski tervehti tilaisuudessa 
Lauantain sukujuhlapäivä alkoi kukkien laskulla Pormestari Carl Grönholmin ja puolisonsa Kristiina Avellanin haudalle. Tämän jälkeen teimme kävelykierroksen idylliseen Vanhaan Raumaan.
Varsinainen sukujuhla vietettiin Juhlahovilla kehuja keränneen juhlalounaan ja antoisan ohjelmanan sekä tietysti sukulaisten tapaamisen merkissä. Sukutapaamiseen osallistui noin 130 henkeä.
Juho Savo kertoi juhlan avauspuheessaan, että Vitikkalan suku ry on yksi Suomen vanhimmista sukuseuroista. Kaarle Vitikkalan jälkeläisiin lukeutuu pitkälti toistakymmentätuhatta jäsentä. 
”Arvoisat Vitikkalan Suvun jäsenet. Kiitän teitä kaikkia kiinnostuksesta Suvun historiaan ja menneiden polvien arvokkaasta työstä hyvinvointimme rakentamisessa. Jo ratkaisu osallistua sukujuhlaan on kannanotto omien juurien kunnioitukseen. Emme kuitenkaan elä vain muistossa ja menneisyydessä. Joka päivä on osattava tehdä ratkaisuja myös tulevaisuutta varten.  Esivanhempamme ovat osanneet katsoa selkeästi eteenpäin. Tätä toivon myös meiltä kaikilta tämän päivän Vitikkalalaisilta. Historia antaa perspektiivin, mutta tulevaisuus on itse uskallettava rakentaa”
Mainion raumalaisen tuulahduksen sukujuhlaan toivat Nyyper ja Brander -parivaljakko, minkä jälkeen kuultiin VTM Kirsi Keravuoren esitelmä siitä, kuka oli pormestari Carl Grönholm.
Varsinainen sukukokous valitsi sukuneuvon jatkamaan kahden uuden jäsenen voimin. Sukuneuvosto kaudelle 2013-2016 on:
Suvun vanhin Juho Savo (Erland Vitikkalan haara)
Kirjuri Leena Kiili (Antti Korpelan haara)
Rahainvartija Antti Saurama (Maija Järvenpään haara)
Jäsenet ovat:
Aino Eskola (Erland Vitikkalan haara)
Petri Heinimaa (Juha Hassalan haara)
Otto Freud (Fredrik Grönholmin haara)
Anneli Kesola (Eeva Kristiina Sjöstedtin haara)
Jouko Saksa (Antti Korpelan haara)
Kirsi Keravuori (Kaarle Grönholmin haara)
Tomi Walkealaakso (Maija Järvenpään haara)
Juha Witikkala (Erland Vitikkalan haara).
Sukujuhlan loppuhuipennuksena Holming Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa esitelmöi Rauman meriteollisuuden historiasta ja nykypäivän liiketoiminnasta ja tuotannosta.
Sukukokouksen lopuksi kajautimme Satakunnan Laulun ja lähdimme kotimatkalle raumalaisen ”luoanikast reissu” -toivotusten saattelemina.